LED verlichting is momenteel de meest energiezuinigste optie.

Door traditionele verlichting te vervangen voor LED verlichting wordt vaak een besparing gerealiseerd van 60 tot 75% op uw energie kosten.
Vaak wordt de investering in LED verlichting als hoog gezien, maar wanneer u in ogenschouw neemt dat de LED lamp gemiddeld 40.000 branduren realiseert zal de vervanging een deel van de investeringskosten al opvangen.

LED lampen gaan 6 tot 10 maal langer mee dan traditionele verlichting. Ook de kwaliteit en de keuze in kleurwarmte heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Hoe hoger de kleurtemperatuur hoe koeler het licht. Een LED lamp geeft doorgaans een wat koeler licht dan een ouderwetse gloeilamp. Een standaard gloeilamp is ongeveer 2700 graden Kelvin. Tegenwoordig zijn er al LED lampen vanaf 1800 graden Kelvin beschikbaar.

kleurtemperatuur

(K = Kelvin)
Extra warm wit : < 2200 K
Warm wit : 2400 - 2700 K
Neutraal wit : 3000 - 3200 K
Koel wit : 5000 K
Extra koel wit : > 8000 K

 

Voordelen van LED verlichting:

  • Beter voor het milieu; Lampen verbruiken minder energie en gaan veel langer mee. Het energieverbruik neemt alsmaar toe, met bijbehorende klimaat verandering. Ten opzichte van een gloeilamp is bij 3 LED lampen de jaarlijkse CO2-uitstoot 120 kg minder. Dit komt overeen met 6 bomen per jaar.
  • Volle lichtopbrengst bij inschakelen; LED lampen hebben geen opwarmtijd, zoals gasontlading-, spaar- en TL lampen. Na inschakelen geven LED lampen direct de volle lichtopbrengst.
  • Minder warmte ontwikkeling; Bij gloeilampen wordt 90% van de energie omgezet in warmte. Bij LED lampen slechts 10 %.
  • Kosten besparen; Zoals al eerder vermeld verbruikt de LED lamp minder energie om dezelfde lichtopbrengst te realiseren. Hierdoor verdient een investering in LED verlichting zich binnen 3 jaar terug en zal met de huidige subsidies deze terugverdientijd verder terug gebracht kunnen worden tussen de 1 en 2 jaar.
  • Hoog rendement; LED lampen hebben 10 tot 20 % meer lichtopbrengst waardoor in sommige gevallen het aantal lampen teruggebracht kan worden. En dus een hogere besparing kunt realiseren.
  • Tril en schokbestendig en geen explosie gevaar; Doordat je niet werkt met een kwetsbare gloeidraad maar met een diode, welke veel minder kwetsbaar is, is een LED lamp meer tril- en schokbestendig. Bij TL verlichting is er kans op explosiegevaar door de gasvorming, bij LED verlichting is dit niet het geval.
  • Stralingsvrij; LED verlichting geeft geen ultraviolete of ultra rode straling af waardoor toepassingen in voeding, textiel of musea zeer geschikt zijn.

 

Vrijblijvend LED advies

De LED verlichting is een markt die behoorlijk in ontwikkeling is en wordt overspoeld door verschillende producten en aanbieders. Om hierin te komen tot een juiste keuze, waarin componenten als lichtkleur, -opbrengst en kwaliteit worden meegenomen, tot een juiste investering in uw situatie. Daarnaast breng ik voor u de subsidies en terugverdientijd in kaart om u zo een realistisch beeld van uw situatie te geven.

 

T 0634032825

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.