herman jubbega1   herman jubbega2   herman jubbega3

Herman Jubbega Meppel
Zowel binnen als buitenverlichting vervangen door LED.
Spandoek aan lichting buiten bestond uit 2 x 500 Watt gasontladingslampen, deze zijn vervangen door 2 x 50 Watt LED lampen. De auto’s werden ’s avonds aangelicht met 5 x 100 Watt spots, deze zijn vervangen door 12 x 16 Watt spots verwerkt in het plafond. Voordeel is geen opzichte lamp voor het raam maar netjes verwerkt in het plafond en de auto’s worden beter aangelicht. Zowel voor de binnen- als buitenverlichting is de klant zeer tevreden over het resultaat.
√ Totale besparing in energie verbruik is 6428 Watt per uur, 69 % op het vorige verbruik.

 

 

auto eelde2   auto eelde1   auto eelde3

Auto Eelde
Bij dit Autobedrijf is de traditionele verlichting vervangen door LED.
Hier zijn in showroom, kantoren en receptie panelen geplaats. Doordat de lichtopbrengst van panelen hoger is dan de TL armaturen konden er totaal 12 minder armaturen worden geplaatst waardoor een nog hogere besparing wordt gerealiseerd. Auto’s worden nu nog beter aangelicht en op de werkplek wordt deze ingreep als prettig licht ervaren.
Op de rechter foto de oude situatie, op de middelste foto de nieuwe situatie.
√ Totale besparing in energie verbruik is 6409 Watt per uur, 67 % op het vorige verbruik.

 

 

hubo eelde1   hubo eelde2

Hubo Eelde
Voor deze bouwmaterialen winkel is de plafond verlichting volledig vervangen door LED panelen.
De oude verlichting bestond uit TL armaturen van 120x30 cm met plexiglas welke door de jaren heen doorbuigen en verkleuren. Nu in de nieuwe situatie komen de producten weer beter tot zijn recht. Klanten reageren zeer positief en het licht wordt als zeer prettig ervaren.
Op de linker foto de oude tl armaturen en op de rechter foto de nieuwe LED armaturen die de winkel verlichten.
√ Totale besparing in energie verbruik is 5208 Watt per uur, 60 % op het vorige verbruik.

 

 

van der linde1   van der linde2

Van der Linde Meppel
Autobedrijf volledig over in LED.
Voor de showroom werden gasontladingslampen gebruikt van 250 Watt, deze zijn omgezet naar LED High Bay lampen 80 Watt. Voordeel is meer lichtopbrengst, minder energie gebruik en hebben geen opwarmtijd nodig. Belangrijk voordeel van LED verlichting is dat je direct 100 % lichtopbrengst hebt.
Links de oude lamp en rechts de nieuwe LED High Bay lamp.
√ Totale besparing in energieverbruik is 12424 Watt per uur, 62 % op het vorige verbruik.

 

 

aart kok adventure1   aart kok adventure2   aart kok adventure3

Aart Kok Adventure Roden
Voor dit vouwwagencentrum in Roden was het de opdracht om meer sfeer te creëren en tevens te verduurzamen en energie te besparen. We hebben gekozen voor de Par 46 lamp welke in cluster van vier op een statief zijn geplaatst. Er is nu meer een sfeer van kamperen gerealiseerd waardoor de vouwagens met tenten beter tot zijn recht komen.
√ Totale besparing in energieverbruik is 5316 Watt per uur, 71 % op het vorige verbruik.

 

 

harry hesseling kunststoffen displays1

Harry Hesseling Kunststoffen en Displays
In deze productiehal is er door licht doorlatende dakplaten bij goed weer voldoende licht in de werkplaats. Maar niet voldoende bij de machines om aan te werken.
√ Door het plaatsen van enkele High Bay lampen is bij deze machines een optimalere werksituatie gecreëerd met goed licht.

 

 Gevangenismuseum Veenhuizen.

Het aanlichten van een expositie waarin voorheen met 70W lampen werd gewerkt. Nu wordt er met 30W LED lampen gewerkt welke minder warmte produceren, geen opwarmtijd nodig hebben en minder energie verbruiken.

 

 Gemeente Leek

Het probleem wat ze hier graag opgelost wilden hebben was de warmte ontwikkeling van de lampen in de raadszaal, waardoor het klimaat controle systeem een uiterste inspanning moest doen om de temperatuur aangenaam te krijgen. Tevens was de lichtverdeling van de halogeenspots niet optimaal. Dit is opgelost door de 30 W halogeenlampen om te zetten naar 5 W LED lampen en boven de tafel 6,5 W LED lampen te gebruiken met een betere lichtverspreiding.
√ Hierdoor is een reductie van 78% energie gerealiseerd, veel minder warmte ontwikkeling en een betere verdeling en hogere opbrengst van het licht.

 

 

   

Wijnhandel Van Erp Groningen
Winkel volledig over in LED. Voorheen werden er 50 W halogeenspots en T8 buizen gebruikt. Nu gebruik gemaakt van 5 W LED spots en 18 W LED tubes. Resultaat is een beter verlichte winkel en minder energieverbruik en minder warmte ontwikkeling.
√ Totale besparing in energieverbruik is 2003 Watt per uur, 65 % op het vorige verbruik.

 

 

Klok Bouwmaterialen Assen
Voor deze bouwmaterialen winkel is de plafond verlichting volledig vervangen door LED panelen en de werkplaats is van T8 buizen omgezet naar LED tubes. Resultaat is een hogere lichtopbrengst in de winkel en een betere verdeling van het licht.
Totale besparing in energie verbruik is 6739 Watt per uur, 65 % op het vorige verbruik.

 

 

   

Roossien Tweewielers Annen

Winkel en kantoor volledig omgezet naar LED met een nieuw systeem plafond. In de winkel werd veel gebruik gemaakt van wall washers die geen toegevoegde waarde meer hadden in de situatie als fietsen showroom. Nu gekozen voor 60x60 Led panelen waardoor licht beter verdeeld wordt en de wanden minder sterk worden uitgelicht. Voor het kantoor is gekozen voor een LED paneel 120x30 met een aluminium geborstelde koof waardoor een betere verlichting is gerealiseerd op de werkplek.
 Totale besparing in energieverbruik is 2115 Watt per uur, 66 % op het vorige verbruik.

 

 Esbé Auto´s Groningen

Bij dit Autobedrijf is de gehele traditionele verlichting vervangen door LED. Hier zijn in kantoren en receptie panelen geplaatst en een combinatie van panelen en LED tubes in de showroom.
√ Totale besparing in energie verbruik is 6544 Watt per uur, 72,5 % op het vorige verbruik.

 

 

   

Caravan Centrum Emmeloord
De gehele traditionele verlichting vervangen door LED, zowel binnen als buiten. Hier zijn in kantoren en receptie panelen geplaatst en in de showroom en werkplaats LED tubes. Voor de werkplaats is gekozen voor de 6000 Kelvin variant waardoor daglicht wordt benaderd en dus beter licht om te werken.
√ Totale besparing in energie verbruik is 9714 Watt per uur, 70 % op het vorige verbruik.

 

 

Boers Stadskanaal
Samen met Kantoorgroothandel Schuur en de Boer uit Veendam het gehele kantoor opnieuw ingericht, waarbij wij het systeemplafond en de verlichting voor onze rekening namen. Resultaat is een sfeervol ingericht kantoor waarbij de verlichting buiten en op de werkplek afzonderlijk te dimmen is. Tevens is de kleur van het licht te dimmen met de nieuwe technologie van de LED lampen. Klant is zeer tevreden over de service en het resultaat dat we hebben geleverd.T 06-34032825

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.