Door gebruik van Zonnecollectoren is het energie verbruik met 50 % te reduceren.

Het wordt gebruikt om zonlicht (warmte) in te zetten voor proceswarmte, het verwarmen van ruimtes en tapwater.
Er zijn 3 types zonnecollectoren:

 • Vlakke plaatcollectoren
  Hierbij wordt de warmte opgevangen in een vlakke zwarte plaat (absorber plaat) welke de warmte weer doorgeeft op de achterkant gemonteerde leidingen. En deze vervolgens opslaat in een boiler/opslagvat, voordeel is dat men ook warm water heeft als de zon niet schijnt.

  vlakke plaatcollector

 • Vacuümbuizen collectoren
  Deze werkt op het principe van een thermosfles. Het zijn 2 glazenbuizen waarbij de één in de ander is geplaatst en daar tussen in een vacuüm is. Het zonlicht schijnt op de buitenste buis en geeft de warmte door het vacuüm door aan de binnenste buis. De warmte kan door het vacuüm niet ontsnappen en wordt door een koppeling doorgeven naar bijvoorbeeld vloerverwarming of boiler/opslagvat. Het warm water wordt rond gepompt in een gesloten systeem.
  De vacuümbuis collectoren wordt steeds meer toegepast. Deze heeft als voordeel boven de vlakke plaatcollector dat deze water produceert van een hoge temperatuur. Dit geeft voordelen in een gematigd klimaat zoals Nederland. Ook bij een lage buiten temperatuur is dan bij voldoende zonneschijn extra verwarming van de boiler niet nodig.

  vacuumbuizen collector

 • Hete lucht zonnecollectoren
  Deze werkt op het principe dat hete lucht vanaf buiten door middel van ventilatoren naar binnen gezogen. Deze lucht wordt achter een glazenplaat opgewarmd en door speciaal aangelegde kanalen door een gebouw gevoerd om daar de warmte aftegeven. Dit vergt een behoorlijke aanpassing en wordt daarom meer ingezet bij nieuwbouw.

 

Energiebesparing

Ik richt mij voornamelijk op zonnecollectoren omdat deze een hoger rendement opleveren in ons huidige klimaat. Ook in combinatie met warmte terugwin installaties kan een behoorlijke besparing worden gerealiseerd. Hieronder ziet u waarvoor u deze toepassing voor in kunt zetten. Ook voor deze investeringen zijn een aantal subsidies van toepassing.

zonne energie collectoren

 

Vrijblijvend advies
Ik kom graag bij u langs de voordelen en mogelijkheden nader toe te lichten.

 

T 0634032825

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.